Nádrže na dešťovou vodu na veletrhu For Arch 2019

Přijďte si prohlédnout kvalitní podzemní nádrže pro zachytávání a následné celoroční využívání dešťové vody. Navrhneme řešení přímo pro Vás, nakoupíte se slevou a můžete nádrž i vyhrát.

Na nádrže na dešťovou vodu můžete také stále získat dotaci a je to velmi snadné. Jak na to, vám poradíme i letos na veletrhu FOR ARCH 2019.

Společnost Nicoll Česká republika vás zve na svůj stánek 1E16 v hale 1, kde bude i letos k vidění kromě naší nejprodávanější nádrže Columbus 3 700, která představuje ideální řešení pro využívání dešťové vody na zahradě i v domácnosti, také plochá nádrž Li-Lo. Ta je speciálně konstruovaná pro využití za ztížených hydrogeologických podmínek – například při vysoké hladině spodní vody nebo skalnatém podloží. Kromě nádrží si budete moci prohlédnout i potřebné příslušenství a naši technici Vám rádi s celou konkrétní sestavou poradí a přímo na stánku spočítají potřebnou velikost nádrže. V případě, že byste chtěli na vybrané řešení využít dotačního programu Dešťovka, poradíme Vám také jak na to. Na videu si budete moci prohlédnout montáž nádrže a dozvíte se, jak je správně udržovat.

Na veletrhu můžete nádrž i příslušenství nakoupit s veletržní slevou 10 %, nebo od nás po registraci dostanete 5 % slevový voucher na nádrž, který bude platit až do 31.3. 2020. Současně budou všechny objednávky nádrží uskutečněné na veletrhu zařazeny do slosování o příspěvek na nádrž v hodnotě 35 000,- Kč s DPH. Je tak možné, že nádrž nakonec budete mít zdarma, nebo jen s doplatkem.

Podzemní samonosné nádrže Garantia

Instalují se do země se zásypem minimálně 500 mm a voda tak téměř nepodléhá zkáze vlivem vysokých teplot a světla. Plastové nádrže mají velkou výhodu z hlediska manipulace a rychlosti montáže. Nádrže Garantia mají velmi masivní monolitickou konstrukci. Jsou samonosné a není potřeba je obetonovávat. Oproti svařovaným nádržím přináší značnou úsporu na armování, bednění a vlastním betonu. Na nádrže Garantia je poskytována záruka 15 let, ale jejich životnost je prakticky neomezená.

Základními prvky sestavy pro využití dešťové vody v domácnosti jsou akumulační nádrž a domácí vodárna, která zabezpečuje distribuci vody srážkové a dopouštění pitné vody v období bez deště. Do nádrže je pomocí svodů zaústěna srážková voda dopadající na odvodňované plochy (střecha, chodníky apod.) Z těchto ploch může docházet k splavování nečistot například listí či písek. Před nádrž se proto předsazuje šachta čistitelným filtračním košem. Domácí vodárna by měla být instalována do temperovaných prostor, aby voda v její 15 l nádržce nezamrzla. V nádrži mohou být instalovány další prvky podporující čistotu vody jako je tvarovka pro uklidnění nátoku proti víření vody a plovoucí sání. Každá nádrž by měla mít také bezpečnostní přeliv, který může být realizovaný do vsakovacího objektu či do kanalizace.

Jak montáž probíhá se můžete podívat také na videu

GALERIE OBRÁZKŮ