Společnost Klinker Centrum představila na veletrhu FOR ARCH velkoformátové cihlové pásky

Lícové cihly a cihlové obkladové pásky patří mezi nejušlechtilejší přírodní stavební materiály.  Nejčastějšími způsoby jejich použití je realizace fasád domů, obkladů stěn interiérů, výstavba podezdívek plotů, realizace vinných sklepů či komínů.

Výhodami lícových cihel a pásků jsou především jejich vysoká pevnost, nehořlavost, nízká nasákavost, mrazuvzdornost, zdravotní nezávadnost a nenapodobitelná krása přírodního materiálu.

Mezi největší obchodní společnosti, které se u nás úzce specializují na prodej, servis a odbornou montáž těchto materiálů, patří firma Klinker Centrum s.r.o. V jejím sortimentu najdeme širokou škálu lícových cihel, cihlových obkladových pásků a také cihlových dlažeb v nejrůznějších barvách, rozměrech i povrchovém provedení.

Již tradičně se svou expozicí společnost Klinker Centrum s.r.o. zúčastní stavební výstavy FOR ARCH, která se koná každoročně na sklonku září v pražských Letňanech. Ne jinak tomu bylo i v letošním roce, kdy zde pracovníci společnosti vůbec poprvé představili čerstvou novinku. Jsou jí cihlové obkladové pásky velkých formátů, které svými rozměry předznamenávají příchod nového trendu v této oblasti z vyspělé Evropy k nám. Všechny dlouhé formáty jsou vyráběny z taženého materiálu a vyznačují se vysokou kvalitou a pravidelností povrchu. Případní zájemci o tyto pásky mohou vybírat z široké palety barevných odstínů. Odlišný, větší formát pásků, poskytuje fasádám domů nevšední vzhled, který vyniká zejména na delších plochách rozsáhlejších rodinných nebo bytových domů. Své místo však naleznou tyto pásky bezesporu také při originálním architektonickém ztvárnění administrativních či veřejných budov.

V poslední době u nás obliba fasád z cihlových materiálů rychle stoupá. Mezi hlavní důvody patří dlouhodobě neměnný vzhled fasády po dlouhá desetiletí a její vysoká odolnost i trvanlivost. Samozřejmě je to také neutuchající krása přírodního materiálu a originální výzor stavby po jejím dokončení.

Pokud tedy toužíte po fasádě, která Vám nikdy nezevšední, obraťte se na odborníky ze společnosti Klinker Centrum s.r.o. Rádi Vám pomohou vybrat optimální typ cihlového pásku, poradí Vám s volbou barevného řešení fasády a doporučí Vám i nejbližší prověřenou realizační firmu ve Vašem okolí.  

Ivo Románek

GALERIE OBRÁZKŮ