Portál Cihlostavby.cz na FOR-ARCHu ukáže, jak komplexně řešit okna v cihlostavbách

V rámci letošního jubilejního 30.ročníku výstavy FOR ARCH se jeho návštěvníkům již po šesté v řadě představí  svou nabídkou portál pro stavitele cihlových rodinných domů www.cihlostavby.cz 

Hlavní náplň jeho stránek tvoří odborné poradenství stavitelům cihlových rodinných domů, které se zabývá jak vlastnostmi a aplikací cihlových stavebních materiálů, tak také konstrukcemi, technologiemi a vybavením interiérů rodinných domů.

S každou účastí Cihlostaveb na výstavě FOR ARCH je návštěvníkům nabídnuto i nové odborné téma, které se týká problematiky výstavby cihlových rodinných domů. Tentokráte jsou tímto tématem okna a jejich komplexní řešení v podmínkách cihlostaveb.

A co si pod pojmem komplexní řešení okna v cihlostavbě vlastně představit? Vše začíná již správným navržením stavebního otvoru pro okno v obvodové konstrukci domu, dále instalací nadokenních – nejlépe roletových keramických překladů, výběrem optimálního okenního systému, vhodného typu zasklení a na závěr instalací spolehlivé stínící techniky, která v současných stále teplejších létech spolehlivě ochrání  interiér domu před jeho přehříváním.

Na tématiku oken bude navazovat i grafika stánku, v jehož centrální části bude umístěna velká fotografie HS Portálu. HS Portál je odborný název pro nadrozměrné posuvně – zdvižné dveře, které jsou dnes velmi často instalovány do moderně koncipovaných rodinných domů. Toto řešení přináší obyvatelům domů velké množství světla do interiéru, usnadňuje pohyb mezi interiérem a exteriérem a vytváří dojem bezprostředního kontaktu člověka s přírodou.

Tomuto tématu bude odpovídat i skladba spoluvystavovatelů, kdy hlavním partnerem expozice je společnost Rehau. Tradičním spoluvystavovatelem je pak společnost Lipea s.r.o., která se zabývá dodávkou lícových cihel, cihlových obkladových pásků a cihlových dlažeb. Na stánku budou k vidění také nejmodernější cihly plněné tepelnou izolací od společností Wienerberger a Heluz.

Pro partnery redakce je již tradičně připraveno kvalitní, nekonvenční občerstvení, které bude tentokráte rozšířeno o „light“ verzi pro ženyJ

Přijďte se tedy na nás podívat na výstavu FOR ARCH 2019. Rádi Vás přivítáme na našem stánku, který se nachází v hale 1 na pozici F18.

Srdečně Vás zve

Redakce Cihlostaveb

 

Vzorové domy