Snadná výměna starého radiátoru za nový. Bez větších stavebních úprav

Potřebujete vyměnit starý radiátor? Léta sloužící, ale pravděpodobně již omšelý litinový výrobek či jiné opotřebované plechové nebo deskové otopné těleso snadno vyměníte za vysoce kvalitní produkt. Nyní za výrazně zvýhodněných podmínek.

Topná tělesa Charleston Retrofit jsou optimální řešení zejména pro rekonstrukce rodinných domů a bytů. Umožňují jednoduchou náhradu litinových těles i výměnu jiného starého radiátoru za nový. Tam, kde je potřeba se obejít bez větších stavebních úprav, lze Retrofit díky shodné rozteči bočního připojení namontovat na stávající rozvody.

Staré radiátory mají mnohé nevýhody: dlouhé doby náběhu, nedostatečný tepelný výkon, nebezpečí vzniku koroze a vápenatých usazenin. Přitom jejich výměna je tak jednoduchá.

Důvody proč zvolit Retrofit z rodiny radiátorů Zehnder Charleston jsou více než přesvědčivé.

Snadná instalace
Tělesa Retrofit umožňují rychlou a jednoduchou instalaci – jsou dodávána kompletní jako jeden kus, v barvě a s připojením dle objednávky. Díky tomu, nižší hmotnosti (oproti litinovým tělesům) a rychloupínací sadě Zehnder EasyFix je montáž snadnější i bezpečnější. Zkracuje také čas potřebný na místě.

Robustní kartonové obaly zabraňují poškození při dopravě. Smršťovací fólie chrání radiátor při instalaci i malování a odstraňuje se až při stěhování.

Optimální tepelná regulace s velmi rychlým náběhem
Rychlé reakce radiátorů na změnu teplot jsou cenné zejména v rekonstruovaných budovách s moderní otopnou soustavou. Interiéry se rychle vyhřejí, ale zbytečně nepřetápí, když to není žádoucí.

Při experimentálním měření pomocí termokamery bylo zjištěno, že se povrch radiátorů Charleston zahřeje z 20°C na 65°C za pouhé 4 min. Oproti běžným litinovým tělesům má tedy podstatně rychlejší náběh na očekávanou teplotu. Při chladnutí dokáže zase promptněji reagovat na požadavek snížení teploty.

Retrofit nyní za lepší ceny
Ukončení výroby litinových radiátorů v ČR přináší ještě větší zájem o ocelové článkové radiátory Charleston. Modely Retrofit jsou navíc momentálně zvýhodněny, v době akce se pohybují na podobné cenové úrovni za jeden článek. Tím je eliminována dosavadní hlavní přednost litinových radiátorů – nízká pořizovací cena. Díky vylepšeným podmínkám se navíc radiátory Retrofit přibližují cenám deskových radiátorů. A to vše ve vyšší kvalitě.

Výrobky Retrofit jsou svým vzhledem, technologií výroby i použitými materiály zcela totožné jako ostatní ocelové trubkové radiátory Zehnder řady Charleston.

Co dále nabízí Zehnder Charleston oproti jiným radiátorům
Zehnder Charleston je vhodný pro každý interiér. Vyrábí se v široké škále rozměrů (až do výšky 3 m), tepelných výkonů, s mnoha typy připojení a upevnění a ve více než 50 barvách. Nabídka zahrnuje provedení do oblouku, rohové, volně stojící v prostoru, s lavicí, ale i radiátory s držákem na ručník do koupelen. Žádný jiný radiátor není tak variabilní.

Volbou radiátorů Charleston od švýcarského výrobce Zehnder získáte prvotřídní výrobek s dvousložkovým lakováním s dlouhou životností, mnohem vyšší odolností proti korozi a mechanickému poškození.

Dobrý přístup mezi jednotlivé články a hladký povrch umožňují snadné čištění radiátoru. Nedochází tak k víření prachu a tvorbě bakterií. Vytváří se zdravé prostředí pro nás, naše děti i alergiky.

V neposlední řadě přesvědčuje radiátor svým transparentním vzhledem, nadčasovou elegancí a vysokým komfortem. Poskytuje příjemné sálavé teplo, které promění váš obytný prostor v oázu dobré pohody.

Speciální katalog k dispozici
Vyžádejte si tištěný katalog Charleston Retrofit, nebo si jej prohlédněte v elektronické verzi. K dispozici je také kompletní ceník pro radiátory Charleston.

Také při webináři jsme se věnovali vlastnostem radiátoru Zehnder Charleston

GALERIE OBRÁZKŮ