Tepelná čerpadla Bosch jsou nyní k dispozici i českým zákazníkům

Značka Bosch je synonymem pokroku a technické vyspělosti. Její výrobky vždy a v každém ohledu představují špičku ve svém oboru. Ne jinak je tomu v oblasti tepelné techniky, kde Bosch nabízí široký sortiment kvalitních produktů pro řešení problematiky vytápění, chlazení a přípravy teplé vody.

Záleží jen na konkrétní situaci a požadavku zákazníka, zda ve svém řešení topné soustavy upřednostní tepelné čerpadlo, plynový kondenzační kotel nebo elektrokotel, přičemž každý z těchto zdrojů může být ještě doplněn o solární systém a chytrou regulaci.   

Tepelná čerpadla Bosch splňují nejpřísnější požadavky na ochranu životního prostředí
Mimořádný důraz v oblasti vývoje tepelných zařízení klade Bosch na využití obnovitelných zdrojů energií a ochranu životního prostředí.  Svědčí o tom i nová řada tepelných čerpadel vzduch/voda, která nyní budou k dispozici i zákazníkům v ČR. Nová tepelná čerpadla se vyznačují výbornými technickými parametry a nadčasovým designem. Jsou mimořádně účinná (topný faktor COP dosahuje úrovně až 5,31 (na A7 / W35), čímž se tato čerpadla řadí mezi nejúčinnější na trhu. Velmi nízká je také hladina akustického tlaku venkovní jednotky, která činí pouhých 40 dB (A) ve vzdálenosti jeden metr od zařízení. Volitelný noční režim dokáže tuto již tak velmi nízkou hladinu hluku ještě více snížit.

Tepelná čerpadla Bosch – aneb úspora energií na prvním místě
Náklady na vytápění a ohřev teplé vody představují až 60% ročních nákladů na provoz každé domácnosti. Tepelné čerpadlo pak v tomto ohledu zůstává jediným topným zdrojem, který dokáže z jedné jednotky přijaté elektrické energie vyrobit až pět jednotek energie tepelné. Je tomu tak proto, že tepelné čerpadlo odebírá teplo z okolního vzduchu a převádí jej na vyšší teplotní úroveň vhodnou pro vytápění. K převodu tepla na vyšší úroveň dochází stlačením par chladiva v kompresoru, čímž dojde k jeho ohřevu a předání tepla topnému systému.   Díky instalaci tepelného čerpadla Bosch tak mohou majitelé rodinných domů uspořit až 60 % nákladů na vytápění ve srovnání s ostatními dostupnými zdroji tepla.

Sortiment tepelných čerpadel Bosch
Značka Bosch uvedla na náš trh dvě tepelná čerpadla vzduch/voda. Prvním z nich je kompaktní verze s názvem Compress 7000i AW. Druhou variantu pak představuje tepelné čerpadlo Compress 3000 AWS ve splitovém provedení. Oba typy tepelných čerpadel  majitelům rodinných domů zajistí nejen komfortní vytápění, ale také chlazení a přípravu teplé vody. Invertorová technologie umožňuje široký rozsah výkonové modulace tepelných čerpadel.

Tepelné čerpadlo Bosch Compress 7000i AW
Hlavní výhodou kompaktního tepelného čerpadla Bosch Compress 7000i AW je možnost jeho flexibilního použití.  Vnitřní jednotka je dodávána jak v závěsné variantě, tak i v kompaktním provedení s integrovaným 190 l zásobníkem pro vysoký komfort přípravy teplé vody. K hlavním přednostem tepelného čerpadla patří velmi tichý provoz venkovní jednotky, nadčasový design a vysoká účinnost. Tepelné čerpadlo je dodáváno ve výkonových variantách 7 / 9 / 13 a 17 kW.  

Tepelné čerpadlo Bosch Compress 3000 AWS
Splitové tepelné čerpadlo Bosch Compress 3000 AWS představuje pro zájemce o tepelné čerpadlo cenově dostupné a prostorově nenáročné řešení vytápění, chlazení i přípravy teplé vody. Díky dělené konstrukci chladivového okruhu jsou rozměry venkovní jednotky minimální a instalace je tak možná i u rodinných domů s malým pozemkem. Dva různé typy vnitřní jednotky umožňují jednoduchou instalaci tepelného čerpadla v závěsném i stacionárním provedení.  K dispozici jsou dvě výkonové varianty čerpadla, a to v provedení 8 a 13 kW.

Tepelná čerpadla Bosch – řada výhod pro stavitele a precizní provedení
Výhod, které získá uživatel koupí tepelného čerpadla Bosch, je skutečně mnoho. V první řadě je to možnost, jak zajistit svému domu efektivní vytápění, chlazení a ohřev teplé užitkové vody prostřednictvím jednoho zařízení.  Nelze nezmínit robustní materiálové provedení a nepřehlédnutelný průmyslový design venkovních jednotek tepelných čerpadel, který z nich činí originální estetický solitér. Uživatelé bezesporu ocení také zařazení čerpadel do energetické třídy A++, čímž jsou jasně deklarovány jejich nízké nároky na spotřebu energie.

Dosažení dalších provozních úspor domácností je možné díky integrovanému IP modulu, s jehož přispěním lze tepelné čerpadlo řídit na dálku s pomocí chytrého telefonu. Stačí si do zařízení s operačním systémem Android nebo iOS nainstalovat aplikaci EasyRemote. Odkudkoliv pak můžete měnit nastavenou pokojovou teplotu či teplotu teplé vody v závislosti na Vaší přítomnosti v domě. Aplikace je volně dostupná ke stažení na AppStore nebo GooglePlay.  Krátce a stručně řečeno: Užívejte si naplno maximální komfort a pohodlí !  Bosch myslel na všechno za Vás!

S využitím materiálů Bosch Termotechnika s.r.o.

Ivo Románek

GALERIE OBRÁZKŮ