Schiedel získal na veletrhu For Arch cenu Grand Prix za novinku KombiAir

Veletrh For Arch je největší českou stavební událostí roku, kde se odborníci i laici mohou seznámit s novinkami napříč oborem. Kromě přehlídky posledních trendů jsou každoročně rozdány ceny Grand Prix nejprogresivnějším produktům a technologiím dané sezóny.

Společnosti Schiedel se podařilo navázat na úspěchy z minulých ročníků. Letošní novinka KombiAir se v tvrdé konkurenci umístila mezi pěticí nejlépe hodnocených produktů.

Pro novinku KombiAir je to již druhé ocenění, kterým se v krátkém časovém úseku může pochlubit. Ačkoliv je Schiedel na poli větrací techniky pro české zákazníky nováčkem, kladná hodnocení jsou jasným signálem, že nejen komínové systémy, ale i větrací jednotky umí společnost dokonale. Odborná porota ocenila progresivní technologii větrací jednotky vhodnou pro rodinné domy, její vynikající akustické vlastnosti a prostorově úsporné řešení.

„Doufám, že hodnocení odborníků je pouze začátek spanilé jízdy našeho posledního přírůstku do rodiny Schiedel. Doufáme, že si systém KombiAir díky svým mimořádným vlastnostem najde cestu především ke koncovým zákazníkům, na které myslíme při vývoji našich produktů v první řadě.“ komentuje ocenění ředitel společnosti Schiedel Ing. Tomáš Pogány.

Větrání v pasivním domě je nezbytnost

Důvod, proč společnost Schiedel, která na našem trhu donedávna platila výhradně za výrobce kvalitních komínových systémů, rozšířila svoje portfolio o větrací systém, je nasnadě. Stavební segment v České republice čeká od příštího roku výrazná změna. Počínaje rokem 2020 budou muset být všechny nové domy projektovány jako budovy s téměř nulovou spotřebou energie. Tento krok s sebou přináší jeden zásadní fakt. Pozornost, která byla doposud zaměřena zejména na vytápění a chlazení, se začíná výrazněji přesouvat k větrání. Systémy řízeného větrání s rekuperací vzduchu jsou v těchto domech z hlediska zdraví a komfortu a energetických úspor zcela nepostradatelné. Navíc čím efektivněji budeme v moderních domech větrat, tím méně budeme muset vytápět.

Nejtišší rekuperační jednotka na našem trhu

Společnost Schiedel oceněnou novinkou KombiAir vyřešila problém celé řady nabízených rekuperačních jednotek u nás, a tím je poměrně vysoká hlučnost. Většina dosavadních systémů na trhu právě díky hlučnosti vyžaduje vlastní technickou místnost. Systém KombiAir se řadí s hlučností pouhých 34 dB mezi nejtišší výrobky v konkurenci podobných zařízení. To je sotva slyšitelná hranice, která nikterak neruší ani citlivé jedince a nijak neomezuje umístění jednotky. KombiAir je možné umístit i do klidové zóny interiéru, bez toho aniž by jakkoliv rušila. Právě tichý chod je hlavním důvodem kladných ohlasů u odborné veřejnosti. (pro příklad 34 dB je hlučnost na úrovni ledničky)

KombiAir se vejde kamkoliv

Další zmíněnou výhodou KombiAir je netradiční prostorové uspořádání jednotky. Oproti konkurenčním výrobkům je jednotka umístěna na výšku. Zabírá tak minimální plochu o půdorysu 360x620mm. Výška modulu se přizpůsobuje stropu dané místnosti. Celý produkt je tak svou velikostí srovnatelný s komínovými systémy Schiedel. Instalace jednotky KombiAir se provádí ve fázi hrubé stavby. Proto je nutné ji začlenit již do projektu. Díky tomu je možné vybrat nejvhodnější umístění s ohledem na celkovou dispozici domu. Navíc se snadno veškeré rozvody schovají do tepelněizolační vrstvy.

Maximální účinnost a možnost regulace přívodu vzduchu

Dalším kritériem, které přispělo k pozitivnímu hodnocení, je schopnost jednotky rekuperovat teplo až z 90 %. KombiAir odvádí vydýchaný vzduch s nedostatkem kyslíku a přílišnou hladinou CO2 z interiéru, zároveň přivádí čerstvý vzduch zvenčí, který je ohříván zachyceným teplem z odpadního vzduchu. Možnost zónování neboli regulace přiváděného vzduchu v návaznosti na vytíženost a rozdílné využívání jednotlivých místností patří k dalšímu bonusu, který tento produkt nabízí. Možnost dálkového ovládání přes internet umožňuje maximální zefektivnění provozu celého systému, který pracuje pouze, pokud je to nutné.

GALERIE OBRÁZKŮ